Home
Contact
Vacatures
Referenties
Grondwerk
Wegenbouw
Riool
Bodemsanering
Waterwerken
Bedrijfsactiviteiten
Nieuws

Certificaten
In- en verkoopvoorwaarden
Bewoners P.J. Troelstralaan e.o. Zaandam
Uw factuur aan Sturm BV
Overige
Telefoon 075-6174051
Email info@sturmzaandam.nl
Woningbouw op locatie bij ZMC. Uitdaging voor Sturm en partners
Woningbouw op locatie Zaans Medisch Centrum
Lees meer .....
Sturm werkt aan distributiecentrum Schiphol-West
Sturm sponsort Firemen Dakar Team
Gezamenlijk personeelsfeest in Strandzuid
Machinist blij met nieuwe kraan
Duurzame inzetbaarheid werknemers
Lees meer .....
Lees meer .....
Lees meer .....
Lees meer .....
Lees meer .....

Op het drie hectare grote terrein tussen het nieuwe Zaans Medisch Centrum (ZMC) en de Heemtuin in Zaandam worden 250 woningen gebouwd door HSB en Wilma Wonen. Deze twee partijen hebben Sturm al in de tenderfase gecontracteerd als civiele partner voor dit project. Voor ons bedrijf is dit het grootste werk dat wij ooit uitvoerden.

In het project is Sturm verantwoordelijk voor het slopen van het oude ziekenhuis inclusief de asbestsanering, het bouwrijp maken van het terrein, de aanleg van het hoofdriool, de coördinatie van de nutsvoorzieningen en het woonrijp maken van dat alles. De realisatietijd is krap, want alleen al met de sloop en asbestsanering is een periode van negen maanden gemoeid. De werkzaamheden zijn begin november van start gegaan en het project wordt naar verwachting eind 2020 opgeleverd. De architect van het woningbouwplan is Sjoerd Soeters (PPHP).

Ontzorgen

Om mee te kunnen dingen in de tender die voor dit project werd uitgeschreven, formeerde HSB een krachtige combinatie van vier gespecialiseerde partijen. Heinse Droog, ontwikkelingsmanager bij HSB, vertelt dat de Volendamse ontwikkelaar/bouwer daar heel graag Sturm bij wilde hebben. “We hebben al verschillende projecten samen gedaan en dat is steeds heel goed bevallen. De grote kracht van Sturm is dat zij ons volledig ontzorgen voor wat betreft de engineering van onze projecten. Wij kunnen volledig op het Zaanse bedrijf vertrouwen.”

Trots

De omvang van dit project is echter groter dan elk ander project waarin HSB en Sturm eerder hebben samengewerkt. Nooit eerder werd bij een werk zowel 30.000 m³ grond verzet als twee kilometer riool en 15.000 m² verharding, in de vorm van straten, een plein en een speelplaats, aangelegd. Sturms projectleider Niels Buijs legt uit dat deze schaalgrootte mogelijk is omdat de capaciteit van Sturm aanzienlijk is vergroot door de overname van Markus BV in januari van dit jaar. Beide bedrijven zijn er trots op om samen de engineering en de werkvoorbereiding en uitvoering daarvan te realiseren.